/ Gulliver/Getty Images
Текстовете на някои от най-големите хитове на Елтън Джон - „Rocket Man”, „I'm Still Standing” и версията на „Candle in the Wind” за погребението на принцеса Даяна, ще бъдат изложени на търг, предаде Ройтерс.
 
Елтън Джон с прощални концерти в Европа следващата година

Бърни Топин, който стои зад повече от 40 хитови песни на Елтън Джон, продава колекцията си от оригинални текстове, както и придружени с цветни илюстрации версии на някои композиции, като „Bennie and the Jets” и „Yellow Brick Road”, оповести тръжната къща „Джулиънс окшънс”.
 

Gulliver/Getty Images


За написания отново на пишеща машина и с анотации текст на песента „Candle in the Wind”, която Елтън Джон изпълни на погребението на принцеса Даяна в Лондон през 1997 г., се очаква да бъдат платени между 10 000 и 15 000 долара на търга в „Хард рок кафе” в Ню Йорк на 9 ноември.
 

Gulliver/Getty Images


Първоначалната версия на песента е написана през 1973 г. като ода за Мерилин Монро. Новата й версия от 1997 г. обаче става вторият най-продаван сингъл на всички времена.
 
Елтън Джон напусна сцената заради нахален фен

Топин предлага за продажба също програмка за погребението на Даяна заедно с написани на ръка и илюстрирани текстове на песни, сред които „Daniel” и „Don't Let the Sun Go Down On Me”. Той заяви, че искал да сподели творчеството си с други хора.
 

Gulliver/Getty Images


Част от приходите от търга ще бъдат предоставени на фондацията на Елтън Джон за борба срещу СПИН.
БТА