Светът очаква кралското бебе, Херцогиня Катрин е приета в родилно отделение
Светът очаква кралското бебе, Херцогиня Катрин е приета в родилно отделение / Gulliver/Getty Images

Раждането на херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън продължава повече от 12 часа, предаде ИТАР-ТАСС. Тясната лондонска уличка „Саут Роуф" пред родилното отделение на болницата „Света Марина" в Падингтън е препълнена с вълнуващи се британци, журналисти от цял свят и чуждестранни туристи.

Херцогинята на Кеймбридж Катрин бе приета по-рано в родилно отделение с първи контракции, съобщиха от двореца Кенсингтън. Кейт е пристигнала в частно крило на болницата Сейнт Мери в Падингтън към 6 часа сутринта заедно със съпруга си принц Уилям.

Повече новини около най-дългоочакваното събитие на Острова едва ли ще има, докато не бъде обявено официално раждането на новия наследник на трона.

Момче или момиче? Родителите, които се бракосъчетаха пред повече от един милиард телевизионни зрители през 2011 година, предпочетоха да не разбират предварително пола на първото си дете.

В очакване на първата си рожба принц Уилям, който служи като пилот на спасителен хеликоптер в Кралските военновъздушни сили, е излязъл в отпуск.

Херцогинята на Кеймбридж Катрин ще роди бъдещия престолонаследник в същата болницата, в която принцеса Даяна е родила синовете си Уилям и Хари. Бебето ще изплаче в частното крило на болницата "Света Мери" в Падингтън, Западен Лондон. Десетки журналисти от седмица са заели позиции пред стълбите в трепетно очакване на събитието.

Кралското бебе ще бъде на трета позиция в реда за наследяване на трона с перспективата един ден да стане 43-ят монарх след Уилям Завоевателя, коронясан през 1066 година, отбелязва БГНЕС.

В миналото момичетата ставаха кралици само при липса на брат по силата на вековен закон за примогенитурата (първородство на децата от мъжки пол). Отмяната му, която обаче още не е ратифицирана, означава, че нейно кралско височество, родена в лято господне 2013-о, е сигурна, че ще наследи дядо си Чарлз (64-годишния Уелски принц) и 31-годишния си баща Уилям (барон Карикфергъс, граф Стратеърн и херцог на Кеймбридж).