Светът гледа българска коледна реклама на Кока кола
Светът гледа българска коледна реклама на Кока кола / Кока кола

За първи път в историята компанията "Кока Кола" засне коледния си рекламен клип в България, който предстои да се завърти в над 90 държави. В рекламата участват само български актьори, а снимките са правени в студио "Бояна", Борисовата градина в София и в жилището на водещата от БТВ Наталия Симеонова.

Ролята на Дядо Коледа се изпълнява от актьора Иван Петрушинов. Освен в рекламата той ще бъде главен герой и в песента, написана за коледната кампания. Тя се изпълнява от група Τrain, които са носители и на награда "Грами". За българската публика е подготвена и версия на песента, в която се включва и младата певица Нора Караиванова.

Новата телевизионната реклама Snow Globe на "Кока Кола" представя темата на кампанията за това как хората откриват щастие чрез обикновените моменти, които ги свързват с техните близки, обясняват от компанията. Идеята се завърта около кристална топка, която Дядо Коледа ( Иван Петрушанов) разклаща и така събира разделените в коледната нощ. В ролята на младата влюбена двойка са моделите Никола Кючуков и Десислава Касабова. В клипа участват още водещата от Нова телевизия Десислава Банова, както и актьорът Дидо Манчев, изпълняващ ролята на собственик на магазин.