/ Gulliver/Getty Images
В чест на медиците, които в момента помагат в борбата срещу COVID-19 в Мелбърн, Австралия направиха изключителни стенописи.

Едната картина изобразява лекар с криле като на ангел, който е стъпил върху коронавируса и се опитва да задържи цялата планета в ръцете си. До него има надпис - Героите на първа линия.

Gulliver/Getty Images


Изображението е поставено до кенгуру и коала на плажа в Австралия, а до тях гори пожар - проблем, с който страната се бори преди да се появи новата опасност в лицето на COVID-19.

Вторият стенопис изобразява един от първите лекари, който повдигна въпроса за опасния вирус. За разлика от другата рисунка, тук лекарят е в по-солидно предпазно облекло.

Мелбърн лекари коронавирус
Gulliver/Getty Images

в Австралия всички несъществени бизнеси са затворени. Строгите правила за социално дистанциране са в отговор на пандемията COVID-19, а публичните събирания са ограничени до двама души.

Шведската принцеса София облече униформа на медицински работник, стана доброволка

Нов Южен Уелс и Виктория приеха допълнителни мерки за блокиране, за да позволят на полицията да санкционира хората, които нарушават ограничението за събиране на открито на двама души или напускат домовете си без разумно извинение. Куинсланд, Западна Австралия, Южна Австралия, Тасмания и Северната територия са затворили границите си за пътници, които пътуват по несъществени причини, а всеки, пристигащ в Австралия, подлежи на задължителна карантина в хотел за 14 дни.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук