Шер съди „Юнивърсъл Мюзик
Шер съди „Юнивърсъл Мюзик / снимкa: БГНЕС

Според музикалната легенда Шер звукозаписната компания „Юнивърсъл Мюзик" дължи на нея и на покойния й бивш съпруг Сони Боно 5 милиона долара. Звездата възнамерява да съди компанията, съобщи БГНЕС.

Певицата завела дело срещу „Юнивърсъл Мюзик Груп" във Върховния съд в Лос Анджелис, тъй като според нея ръководителите на компанията "използвали незаконни тактики", за да скрият парите, които тя й дължала за два сборни албума. Шер твърди, че според два предишни договора с предшественици на „Юнивърсъл - Кап Рекърдс" от 1972 г. и договора с компанията на Дейвид Гефън от 1987 г., тя трябвало да получи до 50% от приходите, спечелени от „Юнивърсъл".

Договорът от 1972 г. включвал и съпругът на певицата Боно. Двамата се разведоха през 1975 г. и се съгласиха да си поделят приходите от песните, които са записали заедно. След смъртта на Боно при ски инцидент през 1998 г. неговият дял от приходите получи четвъртата му съпруга Мери и децата му. Певицата казва още, че „Юнивърсъл" сключили договор с „Уорнър Мюзик Великобритания", които да разпространяват албума й от 1999 г. "The Greatest Hits" и прикрили парите, които дължали на нея и на наследниците на Боно.