Семейство Обама на двуседмична ваканция на Хаваите
Семейство Обама на двуседмична ваканция на Хаваите / Guliver/Getty Images

Барак Обама и семейството му пристигнаха в Хонолулу за двуседмична ваканция, която президентът предварително описа като шанс "да се наспи и да се порадва на слънцето след съсипваща година във Вашингтон", предаде Ройтерс.

След продължилия 9 и половина часа полет Обама, първата дама Мишел, дъщерите им Малия и Саша и майката на президента Мериан Робинсън, придружавани от кучетата Бо и Съни, бяха посрещнати от губернатора на Хавай Нейл Абъркромби и адмирал Самюъл Локлиър, шеф на Тихоокеанското военно командване.

Първата двойка поздрави военнослужещите, които ги очакваха във военната база Хикам, където кацна президентският самолет Еър форс едно, пише БТА.

Семейство Обама нямат предвидени официални прояви по време на ваканцията. Те ще отседнат в наета ваканционна вила в Калуа.

Очаква се да се завърнат във Вашингтон на 5 януари.

Сред четивата, които президентът си е подготвил за плажа, е доклад от 300 страници на разузнаването, подготвен от външни сътрудници, съдържащ повече от 40 предложения за промени в работата на Агенцията за национална сигурност, чиито програми за електронен шпионаж разбуниха духовете по света през изтеклата години, посочва Ройтерс.