Род Стюарт
Род Стюарт / Gulliver/Getty Images
Британският рок певец Род Стюарт защити подкрепата си за Украйна, след като беше освиркан на концерт в Германия, съобщи Пи Ей мидия/ДПА.

По време на събитието  беше показано изображение на украинския президент Володимир Зеленски, както и знамето на Украйна. 

Стюарт открито поддържа Украйна, която е разкъсвана от войната. Изпълнителят подпомогна семейство от седем бежанци, бягащи от руската инвазия, като им осигури жилище и се погрижи за сметките им. Стюарт и преди използва хита от 1991 г. Rhythm Of My Heart по време на турнетата си в знак на солидарност към Украйна. Той описва песента като "военна". 

„Подкрепях украинския народ през цялата война“, каза Род Стюарт пред Пи Ей мидия. 

„Членове на моето семейство осигуриха доставки на стоки до Украйна. Освен това наех къща във Великобритания за едно бежанско семейство, както и осигурих работа на двама украинци като част от екипа на турнето ми. Така че да, подкрепям Зеленски и народа на Украйна и ще продължа да го правя“, каза музикантът.

Путин трябва да бъде спрян. Прекарвам времето си, свирейки за германската публика, споделяйки някои специални спомени, и с нетърпение очаквам оставащите концерти", добави той.

Стюарт организира наемането на камиони, пълни с провизии, и откарването им до границата с Украйна.

Род Стюарт ще се завърне в Германия за концерти в Хамбург, Кьолн и Мюнхен.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Анна Владимирова/БТА