/ iStock/Getty Images
След боледуването от коронавирус, тялото със сигурност се нуждае от много витамини. Едни от най-добрите източници да си ги набавите са горските плодове. Това съобщи в интервю за руското Радио 1 Рима Мойсенко, диетолог и кандидат на медицинските науки.

"Несъмнено се нуждаем от антиоксиданти. Нуждаем се както от полипреноли, така и от полифеноли - това са рафинирани антиоксиданти, които се срещат на първо място в ярките и тъмните горски плодове", обясни Мойсенко.

Шестима медицински специалисти са сред новозаразените във Варна

Това са аронията, черното и червеното френско грозде, къпини, малини и като цяло цялата палитра от ярки, цветни плодове.

Диетологът подчерта, че лятото е най-подходящо за консумация на горските плодове, защото сега е техния сезон. Освен това всеки може да си ги набере сам, ако отиде на разходка сред природата.

плодове
iStock/Getty Images


Русия регистрира над 800 смъртни случая заради COVID-19 за едно денонощие

"След прекаран COVID-19 e наложително да се подобри и функционирането на червата, затова се нуждаем от фибри под формата на различни зеленчуци. Това ще бъде голям плюс при осигуряването не само на фибри, но и на витамин В 9, фолиева киселина и допълнителни антиоксиданти. Това са всякакви зеленчуци - пресни, варени, зеленчуци от градината", допълни Рима Мойсенко.