/ iStock/Getty Images
Малко повече от 50 години след излизането му на екран, звездите на класическия романтичен филм "Любовна история" Райън О'Нийл и Али Макгроу ще получат звезди на холивудската Алея на славата, предаде ЮПИ.

От "Парамаунт пикчърс" съобщават, че 79-годишният О'Нийл и 81-годишната Макгроу ще бъдат почетени на виртуална церемония днес.

Превъплъщенията в образите на богаташкия син Оливър Барет IV и момичето от работническата класа Дженифър "Джени" Кавилери в "Любовна история" носят номинации на Райън О'Нийл и Али Магроу за "Оскар".

Звездите на О'Нийл и Магроу ще бъдат 2692-рата и 2693-тата на прочутата алея в Холивуд. Тази на актьора се намира между звездите на екранната му партньорка и истинската му любов - актрисата Фара Фосет.

"Очарованите сме от възможността да почетем Райън О'Нийл и Али Макгроу - звездите на един от най-знаковите романтични филми в историята на киното", казва продуцентката на церемониите Ана Мартинес.

Очаква се на виртуалното представяне на звездите на О'Нийл и Макгроу да говори актьорът Томи Лий Джоунс, който прави дебюта си в киното с малка роля във филма "Любовна история", излязъл на екран през декември 1970 г. По случай 50-ата годишнина "Парамаунт пикчърс" тази седмица пускат лимитирана реставрирана версия на лентата на Blu-ray диск.
БТА