Приянка Чопра
Приянка Чопра / Gulliver/Getty Images
Суперзвездата на Боливуд Приянка Чопра се извини за гнева, който предизвика с ролята си в американски тв сериал, в който тя разкрива терористичен заговор, замислен от индийски хиндуистки националисти.

Приянка Чопра: Не е лесно да се бориш със стереотипите

Епизодът на шпионския трилър "Куонтико"
показа Чопра, която играе агента на ФБР Алекс Париш, да осуетява терористичен план, като забелязва, че един от терористите носи индуска броеница. Според сюжета на епизода терористи се опитали да привлекат пакистанци за атентати, планирани преди срещата на върха в Кашмир, оспорваната територия в Хималаите, за която си съперничат Индия и Пакистан, всяка от които твърди, че тази територия е нейна. Епизодът, излъчен на 1 юни, предизвиква възмущение в Индия, като много фенове използваха социалните медии, за да заявят, че се "срамуват" от родената в Индия актриса и я наричат ​​"предател".

Индийската перла Приянка Чопра (СНИМКИ)

Чопра, която е бивша Мис Свят, каза, че е "горда индийка, която никога няма да се промени". "Изключително съм натъжена и съжалявам, че някои чувства са били наранени от неотдавнашния епизод на „Куонтико““, написа в Туитър 35-годишната Чопра. "Това не беше и никога няма да бъде моето намерение, искрено се извинявам", заяви тя.  

Приянка Чопра
Gulliver/Getty Images


Агент на ФБР, спасителка на плажа и секси любимка на публиката (ВИДЕО)

ABC Studios, продуцентите на криминалния сериал, също се извиниха, защитавайки Чопра, която е в главната роля. "Епизодът предизвика много емоции, голяма част от които са несправедливо насочени към Приянка Чопра, която нито е създала сериала, нито е написала сценария, нито е режисирала филма", е позицията на студиото. "Серията включва антагонисти от различни етноси и произход, но в този случай ние по невнимание и за съжаление навлязохме в сложен политически въпрос. Определено не нямахме намерение да обидим никого", допълват от там.

Приянка Чопра
Gulliver/Getty Images

Мис Свят 2000 е сред най-добре платените актриси в телевизията (СНИМКИ)

Чопра, която е първата индийска актриса в главна роля в сериал на американска мрежа, е много популярна в родината си и има множество фенове. Тя е една от най-високоплатените индийски актьори, а миналата година се появи в „Спасители на плажа“.


 
БГНЕС