Пак дойде онова време от годината, в което да си седим вкъщи е по-уютно от всякога. Сутрините са хладни, стъмва се рано, а през деня е топло, макар и листата по дърветата навън да ни казват еднозначно - есен е!
В последните години една от запазените марки на есента е тиквеното лате. То тръгна от верига за кафе напитки, но бързо заживя свой собствен живот, за да стане официалната напитка на есента. Предлагаме ви една нискокалорична, но изключително вкусна рецепта за есенната напитка. Вижте в канала "Кaк дa" във vbox7
Нужните продукти са:
4 лъжици пюре от тиква (може да отделите кубчета, когато приготвяте тиква на пара и просто да блендирате)
1 с.л. мед
100 мл мляко по избор (краве или ядково)
100 мл еспресо
бита сметана за декорация
ванилия на вкус
подправки на прах на вкус - канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил
Ето как да си го приготвите:
Разбъркайте пюрето от тиква, подправки, меда и ванилията. Добавете топлото мляко и разбъркайте отново. Добавете топлото еспресо. Накрая декорирайте със сметаната.
Ако искате да направите рецептата веган, може да замените меда с агаве, кленов сироп или просто захар. Сметаната е ясна - има достатъчно растителни на пазара.
В последните години една от запазените марки на есента е тиквеното лате. То тръгна от верига за кафе напитки, но бързо заживя свой собствен живот, за да стане официалната напитка на есента. Предлагаме ви една нискокалорична, но изключително вкусна рецепта за есенната напитка. Вижте в канала "Кaк дa" във vbox7
Нужните продукти са:
4 лъжици пюре от тиква (може да отделите кубчета, когато приготвяте тиква на пара и просто да блендирате)
1 с.л. мед
100 мл мляко по избор (краве или ядково)
100 мл еспресо
бита сметана за декорация
ванилия на вкус
подправки на прах на вкус - канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил
Ето как да си го приготвите:
Разбъркайте пюрето от тиква, подправки, меда и ванилията. Добавете топлото мляко и разбъркайте отново. Добавете топлото еспресо. Накрая декорирайте със сметаната.
iStock/Getty Images