/ iStock/Getty Images
Новогодишната трапеза в очакване на годината на тигъра трябва да е пъстра и много цветна.

В навечерието на Новата година искате да изненадате близките и гостите си с необичайни и вкусни ястия, за да създадете страхотно настроение. Тигърът е месоядно животно, така че топлите ястия, салатите и предястията трябва да включват месо, но експертите съветват да избягвате говеждото, защото една от най-популярните китайски легенди разказва как бикът побеждава стария си враг тигъра. Можете да декорирате чиниите по различни начини: например да подредите салата във формата на тигрова муцуна или да направите десерт на райета.

На масата трябва да преобладават цветове като бяло, оранжево, жълто и черно. WomanHit.ru е подготвил оригинална рецепта за вашата новогодишна вечеря.

Салата "Тигър"

Създаването на този шедьовър ще ви отнеме малко повече време, но ще е най-добрата украса за масата в годината на тигъра.

Съставки:

Пилешки гърди - 1 бр.
Моркови - 3 моркова.
Картофи - 4 бр.
Краставици - 3 бр.
Яйца - 3 бр.
Сирене - 1 парче
Зелен лук - 1 снопче
Черни маслини - 50 г
Майонеза - 100 г
Соев сос - 2 с.л.
Чесън - 1 скилидка
Сол, черен пипер, червен пипер, риган - на вкус

Обелете морковите и картофите и ги сварете до пълна готовност. Сложете яйцата да се варят, свалете ги от огъня ги поставете под студена вода за 10 минути преди да ги обелите. Нарежете пилешките филета на тънки ленти и ги мариновайте. За маринатата смесете ситно нарязания чесън с подправките и добавете соевия сос. Намажете добре месото със сместа, след което го оставете в хладилника за 30 минути. Запържете месото в предварително загрят тиган до пълна готовност. Настържете картофите на едро ренде - основата на салатата. Настържете морковите на ситно ренде, почти до хомогенна маса, каквато ще ви е нужна за дизайна. Настържете яйцата с фино ренде, с изключение на един белтък, който ще се използва за украса. Нарежете лука, краставицата и филето на малки кубчета. Нарежете около 7 маслини на много ситно. Създайте главата на тигъра. Сложете настърганите картофи в плоска чиния и направете главата и ушите, загладете горния слой, посолете и поръсете с малко черен пипер, след което намажете с майонеза. Отгоре внимателно оформете сместа с пилето. Направете отново тънък слой майонеза. Сложете краставици и яйца. Продължете с декорацията. Внимателно разпределете морковите отгоре и отстрани, като запазите формата на тигровата глава. Накъсайте белтъка, за да оформите очите и бузите, а зеления лук - за зениците. Използвайте маслини за носа, миглите и ушите.
Направете черните ивици от ситно нарязани маслини. Кръг от моркови поставете за устата на звяра. Нарежете сиренето на тънки ивици и направете мустаци и зъби и вашият новогодишен тигър е готов!

 
БГНЕС