Полицията в Ню Йорк поднесе чийзкейк на семейство, за да се извини
Полицията в Ню Йорк поднесе чийзкейк на семейство, за да се извини / снимка: sxc.hu

Полицията в Ню Йорк поднесе чийзкейк на двама пенсионери, за да се извини, че ги е безпокоила десетки пъти без причина през последните осем години, съобщава Би Би Си. Семейство Уолтър и Роуз Мартин, на 82 и на 83 години, за последните 8 години са били посещавани общо 50 пъти от полицията на Ню Йорк, без да има основание за това.

Всеки път, когато полицаите получавали сигнал, че в дома на семейство Мартин става нещо нередно, се оказвало, че сигналът е неверен и че Мартин изобщо не са го подавали. Оказва се, че проблемът се появил още през 2002 г., когато адресът на семейство Мартин бил включен експериментално в нова компютърна система на полицията на Ню Йорк за по-бързо откликване на сигнали за престъпления и за по-ефикасно проследяване на престъпниците. След приключването на експеримента, в който участвало семейство Мартин, новата система периодично подавала сигнал, че в дома на пенсионерите става нещо нередно.

Семейство Мартин се оплакало от непрестанните полицейски проверки още през 2007 г., но нещата не се променили. Сега полицията се надява, че е разрешила окончателно проблема с компютърната система, пише БТА.

Семейство Мартин пък с удоволствие приело оригиналното извинение за 8-годишния полицейски тормоз.