Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Ръководството на железопътна гара в Ливърпул назначи котарака Пол за завеждащ връзките с клиенти, съобщи в. "Дейли стар".

Котаракът Мартин - талисман на нюйоркски полицаи (СНИМКА) Бенгалският котарак, наречен на актьора Пол Нюман, си има дом, но се отбива на гарата "Саут паркуей" от малък и очарова пътници и служители. Сега той прекарва дните си главно там, сгушен на инвалидна количка до пероните. Затова получи и официална длъжност. Той е много подходящ за нея, защото всички, които го видят, се усмихват.
 
„Той е много приятелски настроен и обича да му обръщат внимание. Понякога сяда на много неподходящо място, например в средата на чакалнята, но хората само спират, за да го погалят”, разказа заместник-началникът на гарата Алън Роу. „Ако вниманието му дойде в повече, отива в някое от многото си скривалища из гарата”.

Котаракът Мистър Ву редовно ходи на бар, черпят го шотче мляко Домът на Пол е наблизо, но там има много котки и той не се разбира с тях. Първоначално стопаните му са се опитвали да го приберат, но без успех. Вече 10 години Пол предпочита да се мотае из гарата. Той е местна знаменитост и много хора идват специално за да го видят. Ако застане на пропускателния пункт, пътниците дори му показват билетите си.

И още:

Как живее котаракът Лари на Даунинг стрийт 10 (СНИМКИ)

Котката Гладстон започна работа в британската хазна

Котарак измина 300 км, за да се върне в родния си… манастир (СНИМКА)

Зелено коте от Варна стана онлайн звезда (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
 
БТА