Подготвя се нов тотализатор в Европа със седмичен джакпот от 10 до 90 млн. евро
Подготвя се нов тотализатор в Европа със седмичен джакпот от 10 до 90 млн. евро / снимка: Reuters, архив

Представители на над 20 европейски национални тотализатора ще се срещнат в Амстердам, за да обсъдят плановете за създаването на нов международен тотализатор в Европа, пише "Билд", цитиран от Ройтерс.

Според германския вестник, който не посочва източника на информацията си, новата игра с име "Евроджакпот" ще се предлага от 23 март догодина в няколко държави, сред които Дания, Германия, Италия, Словения, Финландия и Холандия. "Билд" посочва, че новият тотализатор ще гарантира седмичен джакпот от 10 до 90 милиона евро, като шансовете за спечелването му ще бъдат едно на 59 милиона, предава БТА.

За сравнение най-големият джакпот в германската национална лотария, в която шансът е едно към 139 милиона, е възлизал на 45,3 млн. евро. Вече съществува една подобна международна игра с числа - "Евромилиони", която се разиграва в Австрия, Великобритания, Испания, Франция, Швейцария и други страни.

В тираж на "Евромилиони" миналия месец семейство от Източна Англия спечели над 100 милиона лири (116,66 млн. евро) - третата по размер печалба в историята на тази игра, припомня Ройтерс.