Пластичен хирург предлага ваканционни гърди
Пластичен хирург предлага ваканционни гърди / Thinkstock/Getty Images

Пластичен хирург от САЩ, който стои зад разработката на "инстантния бюст", е осенен от нова идея - "ваканционни гърди" с трайност между две и три седмици, съобщи Ей Би Си.

Създателят на "инстантния бюст" Норман Роуи, практикуващ в Манхатън, Ню Йорк, казва, че "напомпаните" за 24 часа гърди са нещо хубаво, но още по-хубаво ще бъде те да издържат повече. Пластичният хирург обяснява, че гръдните импланти с трайност между две и три седмици ще могат да се използват при специални поводи, например по време на ваканция. Те обаче ще дават и друга възможност на дамите - да тестват как биха изглеждали с уголемен бюст.

"Дамите могат да видят как им "стои" по-пищната гръд с помощта на триизмерни изображения и подплънки в сутиена, но с "ваканционните гърди" ще придобият много по-реалистична представа", казва Роуи.

Пластичният хирург няма да разкрие тайната на специалния химически разтвор за временно увеличаване на бюста, но казва, че подходът масово се използва в медицинската общност за други цели. Освен за уголемяване на гърди, методът може да се прилага при пекторални импланти и уголемяване на прасеца.

Ако получи одобрение от американското Управление за контрол над храните и лекарствата, Норман Роуи ще започне да предлага "ваканционните гърди" до две години.

Източник: БТА