/ Gulliver/Getty Images
Дългоочакваното продължение на анимацията „Миньоните. Възходът на Гру“ беше отложено за неопределено време заради пандемията от коронавирус.

Анимираното продължение на „Аз, проклетникът“ беше планирано за 3 юли, но заради заразата продуцентската компания Illumination Animation трябваше да затвори своите студия във Франция. В резултат на това филмът няма да бъде завършен навреме.

Крис Меледандри, основател и изпълнителен директор на Illumination, тогава съобщи, че в отговор на затруднената ситуация с коронавируса във Франция и заради спазването на изискванията на властите, студиото Illumination Mac Guff в Париж трябва да бъде затворено. С тази мярка от компанията се надяват да ограничат разпространението на заразата сред своите служители и техните семейства.

Филмът, който се озвучава от комика Стив Карел в ролята на Гру, е третият мащабен филм, разпространен от Universal Pictures, който е засегнат от пандемията. Преди него отлагане се наложи на продължението на „Бързи и яростни“, който най-вероятно ще излезе през 2021 г. Заради вируса бе отложен и „Trolls World Tour“, който трябваше да излезе на 10 април.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС