Откриха изложба на хомо- сексуализма при животните
Откриха изложба на хомо- сексуализма при животните / netinfo

В норвежкия Музей по естествена история бе открита изложба, посветена на хомосексуалните отношения при животните. Уредниците на експозицията твърдят, че въпреки първоначалното си смущение, мнозинството от зрителите я разглеждат с голям интерес.

Експозицията в Осло бе открита миналата седмица. Първоначално тя бе посрещната много остро и противниците й даже говореха, че организаторите трябва “да горят в ада”. Шумотевица се вдигна не само в скандинавската страна. Един американски коментатор заяви, че експозицията представлява пример за “пропаганда, намесваща се в света на науката”.

Ръководството на музея декларира, че целта му е “да разсее общоприетите аргументи, че хомосексуалното поведение е престъпление срещу природата”. Затова не е случайно името на самата изложба – “Против природата?”. В нея са представени фотографии, на които се виждат любовните игри между самците на жирафи, маймуни и китове. Уредниците заявяват, че проявите на хомосексуализъм се наблюдават сред 1500 животни, като при над 500 вида подобни отношения са документирани.

“Хомосексуализмът е широко разпространен феномен в животинския свят. Наблюдават се не само кратки сексуални отношения, но и продължителни партньорства, които могат да продължат през целия живот”, се казва в комюнике на музея. Ръководството му с гордост заявява, че това е първата в света изложба на тема, която до скоро се е смятала за табу. /БГНЕС/