Осъдиха италианец заради пристрастяване към интернет
Осъдиха италианец заради пристрастяване към интернет / netinfo

35-годишен жител на Милано беше наказан от местната прокуратура с шест месеца принудително отдалечаване от дома му заради зарязване на семейните си задължения и пълното си посвещаване на интернет.

Това стана, след като съпругата на въпросния мъж се обърна за помощ към правосъдието, отчаяна от поведението му. Съдийката от предварителното следствие Джулия Тури прие искането на прокуратурата и издаде присъдата.

Според прокуратурата мъжът е бил прекарвал по 12 часа дневно пред компютъра, в интернет, въоръжен с микрофон и слушалки, пише „ПронтоСофия”.

В резултат на това той спрял да се интересува от семейството и семейните си задължения, забравяйки напълно и за малката си дъщеря. Съпругата на пристрастения към интернет италианец нерядко трябвало дори да се укрива у роднини, за да избегне нервните пристъпи на мъжа си, когато той бил молен от нея да се върне в реалния свят.

Наказанието на запаления по интернет жител на Милано включва забрана да приближава не само дома си, а и работното си място, домовете на роднините си и местата, посещавани от жена му и дъщеря му.