Оперират Пласидо Доминго заради болки в стомаха
Оперират Пласидо Доминго заради болки в стомаха / снимка: БГНЕС, архив

Прочутият тенор Пласидо Доминго ще бъде опериран в нюйоркска клиника заради болки в областта на корема, предаде ИТАР-ТАСС. Болките за първи път тенорът усетил неотдавна по време на концертна изява в Токио, поясни говорителката на Доминго Нанси Зелцер. Тя не уточни за каква точно операция става дума, а само спомена, че лекарите са препоръчали Доминго да бъде подложен на така наречената превантивна интервенция.

69-годишният тенор, който е и начело на оперите във Вашингтон и в Лос Анджелис, ще се възстановява след операцията шест седмици, пише БТА. После той ще поднови гастролите си по целия свят, които сега бяха отменени заради здравословния му проблем.

През последните години Пласидо Доминго е художествен директор на театрите във Вашингтон и Лос Анджелис.

Освен световната си оперна слава Пласидо Доминго е издал няколко албума с популярни испански любовни песни. Номиниран е от най-авторитетните издания на света за „Крал на операта" („Нюзуик"), „Ренесансов мъж в музиката" („Кориере дела сера"), „Най-велик оперен артист на модерните времена" („Гардиън"). Несъмнено най-голяма е известността му като един от „Тримата тенори" заедно с неговите колеги Хосе Карерас и Лучано Павароти, с които популяризират сред широката слушателска аудитория класическото песенно изкуство.