Любимите герои от поредицата на Уилям Хана и Джоузеф Барбъра, пресъздадени в комедията "Том и Джери" се харесаха най-много на зрителите у нас, сочат обобщените данни от отворените 2/3 от кината в страната. Приключенията на изобретателния мишок и преследващия го котарак са гледани от 9736 зрители. 

На втора позиция е екшънът "Жената чудо 1984", продължение на първия филм отпреди три години. Пренасящата ни в началото на 80-те история за принцесата на амазонките Диана и приятелят й Стив е вече трета седмица на екраните у нас и има 7073 зрители. 

Трети по ред сред най-гледаните филми е трилърът "Бягай". Мрачният разказ за майка и дъщеря с увреждания, която започва да подозира родителя си за влошаването на своето състояние е вече десет дни на екраните у нас и е гледан от 4062 зрители. 

Четвърто място е за комедията "Суперинтелект" с Мелиса Маккарти в главната роля. Промяната в живота на Каръл, която изведнъж придобива свръх познания за света и околните с помощта на изкуствен интелект е вече втора седмица на екраните и е гледана от 3 443 зрители.

Пето място в топ е за екшън-комедията "Убийство за Оскар" с Робърт Де Ниро, Морган Фрийман и Томи Лий Джоунс в главните роли. Опитите на филмов режисьор да се издължи на мафиот с убийството на главния актьор във филма му, срещу което трябва да получи солидна застраховка са на екраните у нас от средата на ноември, като до момента са гледани от 6 414 зрители. 

В топ 10 на най-гледаните филми у нас попадат още италианската драма "Връзки", френският криминален екшън "Кръстницата", анимацииите "Лео Да Винчи: Мисия Мона Лиза" и "Тролчета: Турнето", романтичната драма "Мартин Идън".  

Миналият уикенд работещите киносалони са посетени от общо 15 704 зрители, за сравнение  миналата година по същото време филми са гледали на 60 237 души. 

Източник: NOVA NEWS