Куче в Китай, сравнявано с японския си събрат Хачико, превърнал се в символ на вярност и преданост, чака починалия си преди пет години стопанин на работното му място, пише в. "Дейли стар".

Лоялният Да Хуан отказва да бъде осиновен и упорито продължава да чака завръщането на собственика си на автомобилния паркинг, където е работил като охрана.

Симпатичното куче бяга от добронамерените съседи, които се опитват да го хванат и да му намерят дом.

Предаността на Да Хуан кара хората да го сравняват с японското куче Хачико, което очаква стопанина си на гара всеки ден в продължение на девет години след смъртта му.

Да Хуан е бездомно куче, преди да бъде спасен от г-н Шън, който работи като охрана на автомобилен паркинг в Шънгуян, град в североизточната част на Китай. През годините някогашният космат бездомник прави компания на стопанина си в охранителната будка и става куче-пазач.

Г-н Шън умира от рак през 2015 г. и оттогава Да Хуан всеки ден стои на паркинга и чака търпеливо завръщането му. Добронамерените съседи са му построили колибка, в която са подредили стари възглавници и дрехи. Те го хранят редовно и от време на време го къпят.

Сърцераздирателни кадри показват как преданото куче чака стопанина си в студа, вперило очи към входа на паркинга. Когато забележи мъж, особено слаб и висок, Да Хуан всеки път тича към него, за да провери дали не е неговият г-н Шън. След това кучето се връща на "поста" си и чака появата на следващия мъж.

"Да Хуан живее тук през последните пет години и отказва да бъде осиновен. Човек може да се сприятели с него, но той никога няма да го възприеме като негов стопанин. Кучето има само една цел - да открие г-н Шън. Когато се окаже, че поредният мъж не е неговият собственик, можете да прочетете тъгата в очите му и да разберете колко е самотен", разказват съседи.
БТА