Носителят на Оскар Джейми Фокс спаси живота на катастрофирал мъж
Носителят на Оскар Джейми Фокс спаси живота на катастрофирал мъж / Guliver/Getty Images

Актьорът и носител на Оскар Джейми Фокс се прояви като истински герой, спасявайки живота на катастрофирал мъж, съобщават Асошиейтед прес и Контактмюзик.

В първоначалните съобщения 48-годишният Фокс не е идентифициран като един от двамата свидетели на катастрофата, притекли се на помощ на жертвата. Впоследствие негов говорител потвърди, че носителят на Оскар е помогнал на пострадалия в инцидента, съобщава Контактмюзик.

Ученичка спаси шофьор от градския транспорт в Стара Загора

Катастрофата е станала пред дома на Джейми Фокс в Хидън вали, Калифорния, в понеделник вечерта. Движейки се по хлъзгав път, водачът, идентифициран по-късно като 32-годишния Брет Кайл, е изгубил контрол над пикапа си и возилото се е преобърнало.

Ставайки свидетел на случилото се, Джейми Фокс позвънил на спешния телефон 911. След това актьорът се притекъл на помощ и е издърпал от горящия пикап мъжа, който не можел да се освободи от предпазния колан. Друг свидетел на катастрофата - парамедик, който в този момент не е бил на служба, е помогнал на актьора. Двамата са извадили Брет Кайл "секунди" преди пикапът да се възпламени.

Водачът е закаран в болница със сериозни травми и изгаряния, но се очаква да се възстанови. Мъжът същевременно е арестуван за шофиране в нетрезво състояние.

След среща с Брад Кайл, бащата на пострадалия мъж, Джейми Фокс споделил пред репортери, че не се чувства като герой и че просто е направил това, което е трябвало.

Източник: БТА