Данните на National Geographic са повече от стряскащи - 91% от пластмасата не се рециклира, а 40% от произвежданата пластмаса се произвежда само за опаковки. Веднъж използвана, опаковката се захвърля. Някои примери за това са бутилките за вода, еднократните чаши за кафе, пазарски торби. 

Неволно, съвсем без да искаме да създаваме чак такова количество отпадък, ние също допринасяме за това замърсяване. А има толкова лесни решения, с които можем хем да спестим целият този боклук за природата, хем да спестим и разходи от бюджета. Някои идеи вижте в сайта "Кaк дa" във vbox7:

Бамбукови четки за зъби

Пластмасовите четки са направени от гума, пластмаса, суров нефт. Електрическите четки за зъби не са по-добра опция - при тях има киселинни токсини освен всичко споменато. Бамбуковите четки за зъби от своя страна се разграждат само за 6 месеца. Косъмът на самата четка също е от естествени материали, които не причиняват вреда на здравето.
 
Метални сламки

Пластмасовите сламки се ползват еднократно и са истинска заплаха за световния океан. Металните сламки са тяхна добра алтернатива. Освен това заемат и по-малко място у дома ви, тъй като бихте взели няколко, които ще ползвате дълги години. Вкусът на напитката с тях не се променя.

Пластмасата, която пием, ядем и носим

Дрехи втора употреба

Никой не би забелязал, че сте с дрехи втора употреба, ако не му кажете. Те са в пъти по-евтини, а така всеки от нас може да допринесе за намаляването на замърсяването с текстил.

Торби за многократна употреба

Така ще може да спестявате всеки път от найлоновите торбички, които и без това се заплащат. Може да ушиете и свои торби, в които да си пазарувате и плодове, и зеленчуци. Стъпка още по-напред би било да си носите и кутии, когато пазарувате млечни продукти в магазина.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Добрый вечер!👋 . Это Лена @lenaknitbox и я вяжу авоськи!! И очень их люблю!! . 🌿 . Авоська #shell_by_kaikova фаворит среди заказов. Почему?!) . 🌿 . Размер - супервместительная (меняется в зависимости от наполненности) Материал - хлопковый или полиэфирный шнур в зависимости от ваших пожеланий. Цветовая палитра очень разнообразная. Стоимость очень приятная 45BYN/1500₽ Доставка в любой конец 🌎 . ___________________________________________________ Для заказа пишите в Директ мне @lenaknitbox или в комментарии и я свяжусь с тобой! . . #чтконецмая . #knitoholic #knitting #knitknitknit #knitting_is_love #knit #knitbag #bag #fashion #fashionweek #knitting_inspiration #inspiration #суперзлаторукие #вязаниеспицами #вязание #вязаниемоехобби #вязаниемосква #вязаниеслюбовью #мастеркласс #мастерклассы #эко #авоська #всемпоавоське #ecobags #zerowaste #fuckplastic #fuckplasticbags #купить #купитьсумку

A post shared by ВЯЗАНИЕ НА ЗАКАЗ/ВИДЕОУРОКИ (@lenaknitbox) on