Експерти ни съветват да не държим яйцата на най-горното отделение на вратата на хладилника, а да ги съхраняваме в средното отделение в оригиналната им опаковка, пише в."Дейли мейл".
Според британското списание "Гуд хаускийпинг" по този начин могат да се избегнат промените в температурата и заразяване на продукта.
Не съхранявайте картофите в хладилник
"Вратата на хладилника е не само най-топлото място на хладилника, а също така и най-изложеното на температурни промени. Яйцата трябва да се държат далече от силно миришещи храни, защото лесно ги попиват. По-добре е да се съхраняват в средното отделение на хладилника, защото там температурата е много по-постоянна", пише редакторката Сара Бенуел.
8000 бактерии се таят в отделението за зеленчуци в хладилника
Списанието съветва да не преместваме яйцата много често от много топли места, като колата, в студени, като хладилника. Или от хладилника в топлата кухня. За тях е най-добре да се търси постоянната температура. Така е най-вероятно яйцата да се предпазят от салмонела. Някои експерти препоръчват да се оставят яйцата да се стоплят в продължение на един час, след като ги извадим от хладилника, и едва тогава да започнем да ги готвим.
Вижте как се бели яйце за 5 секунди (ВИДЕО)
Тим Хейуорд, кулинарен критик на "Файненшъл таймс", от своя страна е противник на държането на този продукт в хладилника.
"Яйцата прекрасно се запазват в продължение на една седмица на стайна температура при 20 градуса по Целзий. Свикнали сме всичко да слагаме в хладилника, без да има нужда! А поставянето им на вратата е най-лошото място, защото постоянното раздрусване при отваряне и затваряне изтънява белтъка и миризмите от други храни могат да проникнат през черупката", твърди експертът.
Ето как да „обърнем наопаки“ сварено яйце (ВИДЕО)
Според британското списание "Гуд хаускийпинг" по този начин могат да се избегнат промените в температурата и заразяване на продукта.
Не съхранявайте картофите в хладилник
"Вратата на хладилника е не само най-топлото място на хладилника, а също така и най-изложеното на температурни промени. Яйцата трябва да се държат далече от силно миришещи храни, защото лесно ги попиват. По-добре е да се съхраняват в средното отделение на хладилника, защото там температурата е много по-постоянна", пише редакторката Сара Бенуел.
8000 бактерии се таят в отделението за зеленчуци в хладилника
Списанието съветва да не преместваме яйцата много често от много топли места, като колата, в студени, като хладилника. Или от хладилника в топлата кухня. За тях е най-добре да се търси постоянната температура. Така е най-вероятно яйцата да се предпазят от салмонела. Някои експерти препоръчват да се оставят яйцата да се стоплят в продължение на един час, след като ги извадим от хладилника, и едва тогава да започнем да ги готвим.
Вижте как се бели яйце за 5 секунди (ВИДЕО)
Тим Хейуорд, кулинарен критик на "Файненшъл таймс", от своя страна е противник на държането на този продукт в хладилника.
"Яйцата прекрасно се запазват в продължение на една седмица на стайна температура при 20 градуса по Целзий. Свикнали сме всичко да слагаме в хладилника, без да има нужда! А поставянето им на вратата е най-лошото място, защото постоянното раздрусване при отваряне и затваряне изтънява белтъка и миризмите от други храни могат да проникнат през черупката", твърди експертът.
Ето как да „обърнем наопаки“ сварено яйце (ВИДЕО)