Най-красивите гледки за събуждане на планетата
Най-красивите гледки за събуждане на планетата / ThinkStock/Getty Images

От Големия каньон до водопада Виктория и връх Еверест - планетата изобилства от спиращи дъха природни красоти. Предпочитаната гледка за събуждане обаче е Големият бариерен риф, пише в. "Сънди експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на сайта за завеси Curtains.com.

Романтичният остров с най-красивите залези (ВИДЕО/СНИМКИ)

Чудесата на природата без съмнение фигурират в списъка с желани места за посещение от туристите. Когато става въпрос за релаксираща гледка, фаворит на участниците в допитването се е оказал най-големият коралов риф в света. Близо една трета от анкетираните са посочили Големия бариерен риф в Австралия като предпочитан изглед за прекрасно начало на деня.

Да обиколиш света, за да заснемеш слънцето (СНИМКИ)

На второ място и трето място участниците в допитването са поставили две чудеса, сътворени от човешка ръка - съответно Айфеловата кула в Париж и Операта в Сидни, Австралия.

Допитването показва също, че най-желаното място за събуждане е отдалечен бряг, следван от пустинна ивица и провинциално убежище.

Там е най... на Земята (СНИМКИ)

По-малко от една пета от участниците в допитването са споделили, че първото нещо, което искат да видят, когато се събудят и дръпнат завесите, е градски пейзаж.

Колкото до възрастовите предпочитания - хората над 55 години поставят на първо място провинциалните пейзажи, а младите - гледката на водопад.

Източник: БТА