Най-колоритните фенове на Евро 2016 (СНИМКИ)
Най-колоритните фенове на Евро 2016 (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Остават почти два месеца до началото на един от най-вълнуващите турнири, а именно Европейското първенство по футбол. Като всеки голям спортен форум, така и шампионата на Стария континент е очакван с голям интерес, не само от феновете в Европа, а и по целия свят.

Сигурни сме, че освен оспорвани битки на зеления терен, ще видим истинско шоу и по трибуните на стадионите във Франция, а и извън тях. Съпричастни на всичко това ще ви направи сайтът Gong.bg, в който може да видите всеки един гол от надпреварата, както, разбира се, и всички любопитни новини за участниците в първенството и звездите, които ще блестят във Франция това лято.

По традиция, състезание от ранга на Европейските финали, което се случва веднъж на всеки четири години, няма как да премине без обичайните класации, сравнения и анкети.

Ние от Gong.bg ви представяме Топ 5 на най-колоритните привърженици, които ще следват своя национален тим и ще кръстосват надлъж и нашир Франция, за да подкрепят своите любимци.

Найколоритните фенове на Евро 2016 (СНИМКИ)
netinfo
1.Феновете на Англия

Когато говорим за футбол, няма как да пропуснем да споменем Англия и нейните фенове, за които играта с топка е повече от религия. Въпреки че „трите лъва" се провалят с гръм и трясък почти на всеки голям форум, това не пречи на англичаните да следват своя тим навсякъде по света и да го подкрепят като за последно. Атмосферата, която островитяните могат да създадат е наистина неповторима.

Посетете Gong.bg, за да научите последните подробности около националния отбор на Англия преди началото на Евро 2016 и след победата над Германия.

Найколоритните фенове на Евро 2016 (СНИМКИ)
netinfo

2.Феновете на Турция

Веднага след англичаните нареждаме феновете на южната ни съседка Турция. Почти фанатизирани, турците са един от най-нежеланите противници. По подобие на английските фенове, освен с мощна подкрепа и изключителни хореографии, по които неведнъж са ах-вали и противникови привърженици, турските фенове често не успяват да сдържат буйния си нрав. Не е нужно да припомняме инцидентите между агитките на английски и турски тимове по време на мачовете им в европейските клубни турнири.

Как Турция се подготвя за Евро 2016 може да намерите в секцията на Gong.bg посветена на първенството във Франция.

Найколоритните фенове на Евро 2016 (СНИМКИ)
netinfo

3.Феновете на Полша

За никога не е тайна, че в Полша все още имат сериозни проблеми с футболните хулигани. Не е нужно дори да споменаваме за агитките на тимове като Лех Познан, Висла Краков и т.н. Разбира се, това няма как да не се отрази и върху подкрепата към националния отбор на тази страна, като понякога дори се стига до крайности. Логично, Полша не е от желаните противници за много отбори именно поради тази причина. В група с Германия и Украйна, шоуто обещава да бъде истинско.

Полша вече е в ритъма на Евро 2016 виж в Gong.bg.

Найколоритните фенове на Евро 2016 (СНИМКИ)
netinfo

4.Феновете на Албания

Изненадващо или не, в нашата класация ще включим привържениците на още една Балканска държава, а именно Албания. Въпреки малката територия и скромното население, сами се досещате, че страстите са на необходимото ниво. Като за първо участие на толкова голямо първенство, не се съмнявайте, че албанците ще получат необходимата подкрепа. Албания е един от най-неудобните домакини именно заради нажежената обстановка на стадиона.

Всичко за Албания и Евро 2016 в Gong.bg.

Найколоритните фенове на Евро 2016 (СНИМКИ)
netinfo

5.Феновете на Испания

В последното десетилетие феновете на испанския футбол имат много поводи за радост. Ла фурия роха гази всичко по пътя си, като освен световен шампион през 2010 година, Испания спечели и две европейски титли. Логично отборът на селекционера Висенте дел Боске е смятан за един от фаворитите на Евро 2016, където със сигурност ще получи мощна подкрепа от феновете си, а те през последните години растат прогресивно.

Ще успее ли Испания за трети пореден път да спечели Европейското първенство ще може да разбереш само, ако проследиш всичко случващото се по терените във Франция с Gong.bg.