Най-идиотските страсти на мъжете според жените
Най-идиотските страсти на мъжете според жените / снимка: sxc.hu

Вече има списък с най-идиотските мъжки увлечения, виновни за скандалите в една двойка. Американски учени от Центъра за психология на семейните отношения в Ню Йорк интервюирали 1500 женени двойки, както и несемейни, които са заедно от най-малко една година.

Изследователите опитали да разберат най-досадните фактори в поведението на мъжете, които водят до семейни сплетни, а в някои случаи и до раздяла. След обработка на данните експертите изготвили списък с най-идиотските страсти на силния пол.

На първо място нежният пол единодушно поставя неконтролируемата консумация на алкохол, съобщава БГНЕС. Следваща в списъка е компютърната мания. Според д-р Александър Берт, водещ автор на проучването, все повече мъже релаксират пред лаптопа и прекарват цялата вечер пред монитора вместо в компанията на половинката.

На трета позиция жените нареждат финансовия проблем. 40 на сто от момичетата вярват, че мъжете им могат да изкарват много повече пари. Липсата на внимание също е сред оплакванията на нежния пол.