Младен Койнаров – глас от Родопите събира популярни песни на изпълнителя
Младен Койнаров – глас от Родопите събира популярни песни на изпълнителя / netinfo
Компактдискът "Младен Койнаров – глас от Родопите" събира някои от най-популярните песни на народния изпълнител. Впечатляващо е и участието на двама големи майстори на родопската каба гайда – Георги Мусорлиев и Петър Янев, отбелязват издателите от Музикална къща "Гега ню".

Роден в сърцето на Родопите, в село Оряховец, Смолянско, Младен Койнаров започва творческия си път като солист в концертна група през 1966 г., а през 1970 г. е приет в Държавния ансамбъл за народни песни и танци "Родопа" в Смолян. До днес певецът е негов солист, пише БТА.

Той е издирил и е записал повече от 350 песни от Средните Родопи. Певецът има повече от 140 участия в телевизионни предавания. Печели втора награда на радиоконкурс за народна музика Prix de folklore в Братислава през 1978 г.

За заслуги в съхраняването и популяризирането на българския фолклор Младен Койнаров е отличен със "Сребърна лира" (1995 г.) и "Златна лира" (1998) от Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Богатия си опит певецът предава на най-малките. През 2000 г. основава школа за народно пеене в Смолян. Негови ученици вече са лауреати на регионални и национални конкурси и фестивали.