/ iStock/Getty Images
Миниатюрна крава, отглеждана във ферма в Бангладеш, беше призната от Книгата на рекордите на Гинес за най-ниската в света, предаде ДПА.

"Получихме известие за рекорда по имейл", споделя Кази Абу Суфиан от управата на фермата. Той казва още, че на сайта на Книгата на рекордите на Гинес са поместени сертификат и снимка на миниатюрната крава на име Рани - повече от месец, след като тя се е споминала.

Според съобщението на сайта Рани, измерена през юли тази година, е най-ниската крава в света с ръст от 50,80 сантиметра.

Хиляди хора се стичаха да видят дребничката крава въпреки ограниченията, наложени заради коронавирусната пандемия, след като от фермата обявиха в началото на юли, че тя вероятно е най-ниската в света. Рани бързо се превърна в звезда и нейни снимки бяха споделяни масово в социалните мрежи.



В даден момент се наложи вратите на стопанството да бъдат затворени заради тревожния скок на новите случаи на зараза с коронавируса, за да се обезпечи безопасността на 23-месечната кравичка.

За жалост, обаче, Рани се спомина от хранително отравяне на 19 август, въпреки че ветеринарите дадоха най-доброто от себе си в опит да я спасят.

Предишният рекорд за най-ниска крава принадлежеше на 61-сантиметровата Маникям от Индия.
БТА