/ Guliver/Getty Images
Кралят на рокендрола Елвис Пресли е мъртъв от 40 години, но с наближаването на годишнината от смъртта му треската в имението му "Грейсланд" в Мемфис доближава своя пик, предаде ДПА. Елвис Пресли умря на 16 август 1977 г.
 
Германски град прави фестивал за Елвис Пресли

Планирани са десетки събития, включително денс партита, събирания на фенове, състезания, търгове, обсъждния, концерти. "Очакваме, че по време на тази Седмица на Елвис в "Грейсланд" в Мемфис ще дойдат фенове от целия свят, за да бъдат заедно с нас тук през август за специалното честване на живота и наследството на Елвис Пресли", заявиха организаторите.
 
Елвис Пресли отново чупи рекорди

Всичко, свързано с Елвис, сякаш възхвалява протеста и сексуалната свобода, от характерното му кълчене в ханша на сцената и изключителния му глас до прилепналите към тялото му облекла и прическата му. Той кара младите фенове през 50-те и 60-те години на миналия век да изпадат в екстаз, докато същевременно предизвиква гняв в консервативна Америка.
 
Кралят на рока Елвис Пресли трябваше да навърши 82 г.

Смесването на кънтри музика с ритъмендблус бе нещо съвсем ново по онова време и промени завинаги света на музиката. "Без Елвис нито един от нас нямаше да постигне успех", увери навремето Бъди Холи. "Без Елвис нямаше да има "Бийтълс", твърдеше Джон Ленън.