/ Gettyimages, БГНЕС
Много се говори и пише за любовния живот на мъжете в световната политика, а техните половинки са разглеждани под лупа.

Любов като от филм: Световни лидери и техните половинки (СНИМКИ)

Има една двойка, която се отличава от всички останали – премиерът на Люксембург Ксавие Бетел и съпругът му Готие Дестне. През 2015 г. двамата вдигната първата в Европейския съюз гей сватба на действащ министър-председател.

Премиерът на Люксембург и съпругът му
Gettyimages, БГНЕС

Тогава двамата се врекоха във вечна вярност пред 500 души. За тяхната любов има твърде малко информация, макар че двамата не се притесняват да се появяват заедно на светски събития.

Премиерът на Люксембург сключи еднополов брак с белгийски архитект

Премиерът на Люксембург и съпругът му
Gettyimages, БГНЕС

Ксавие Бетел заема премиерския пост през 2013 г., а любовта му към белгийския архитект Готие датира от 2010 г. Двамата не крият любовта си и през 2014 г. политикът предприема решаваща стъпка – предлага брак на половинката си на борда на самолет.

Премиерът на Люксембург и съпругът му
Gettyimages, БГНЕС

По време на полет в Ню Йорк Бетел подал на Готие плик с флашка, на която била записана песента "I wanna marry you!". Изненаданият архитект приел предложението през сълзи от щастие. „Аз живея един живот и не желая да го крия“, заявявал е министър-председателят на Люксембург.

Премиерът на Люксембург и съпругът му
Gettyimages, БГНЕС


Съпругите и съпрузите на лидерите от Г-20 (СНИМКИ)

И определено не го прави – той и половинката му изразяват любовта си на публични места и събития. Готие Дестне дори се включва в занимания, предназначени за съпругите на политически лидери, докато Бетел участва във важни форуми.

Съпруги на държавни и правителствени ръководители, участващи на срещата на НАТО в Брюксел, посетиха музея на художника Рене Магрит
БГНЕС