Две седмици след внезапната смърт на Матю Пери, неговите "екранни приятели" намериха сили да споделят красивите си спомени с покойния актьор.

„Завинаги наш Приятел“: Невиждано емоционално сбогуване с Матю Пери заля мрежите (СНИМКИ/ВИДЕО)

Всички герои в "Приятели" бяха изключително близки, но особено силна беше връзката на Чандлър с Джоуи и разбира се с неговата голяма любов - Моника.

Особено трогателен е Мат Лебланк, който сподели в профила си серия снимки от времената на култовия сериал. "С тежко сърце казвам сбогом. Времето, което прекарахме заедно, честно казано, е сред любимите моменти в живота ми. За мен беше чест да споделям сцената с теб и да те наричам мой приятел. Винаги ще се усмихвам, когато мисля за теб, и никога няма да те забравя. Никога. Разпери криле и лети, братко, най-накрая си свободен. И предполагам, че ще задържаш 20-те долара, които ми дължиш", написа Мат.

 


Кортни Кокс (Моника) пък разкри, че първоначално двамата с Чандлър е трябвало да имат само еднократна палава афера. Но феновете толкова харесали идеята двамата да бъдат двойка, че сценаристите нямали избор.

Последните часове от живота на Матю Пери (СНИМКИ)

"Толкова съм благодарна за всеки момент, който имах с теб, Мати, и ми липсваш всеки ден. Когато работиш с някого толкова тясно, колкото аз с Матю, има хиляди моменти, които бих искала да споделя", пише Кортни, като публикува една от любимите си сцени от "Приятели" с Матю Пери.

 

"Чандлър и Моника трябваше да имат една нощ в Лондон. Но заради реакцията на публиката, това стана началото на любовната им история.

В тази сцена, преди да започнем да снимаме, той прошепна забавна реплика, която да кажа. Често правеше такива неща. Той беше забавен и мил. 🤍🕊️"

"Да се ​​сбогувам с нашия Мати беше безумна вълна от емоции, каквито никога преди не съм изпитвала. Скръбта ни позволява да почувстваме моментите на радост и благодарност за това, че сте обичали някого толкова дълбоко", написа в прочувствен пост в Instagram Дженифър Анистън.

"Ние го обичахме дълбоко. Той беше част от нашето ДНК. Винаги сме били 6-мата. Това беше семейство по избори, което завинаги промени това кои бяхме и какъв щеше да бъде нашият път", сподели още Анистън, която изпълнява ролята на Рейчъл в култовия ситком.

Актрисата разказа още, че Матю винаги е знаел, че умее да разсмива хората и е обичал да го прави. "Както каза самият той, ако не чуеше „смях“, си мислеше, че ще умре. Животът му буквално зависеше от това. Той ни караше всички ни да се смеем."
 

 

"Ти имаше сърце, което ти щедро споделяше с нас и направи така, че ние да създадем нашето семейство от шестима непознати. Сега си те представям там горе, облечен в същия този бял костюм, с ръце в джобовете, оглеждайки наоколо", написа Дейвид Шуимър, споделяйки любимата си снимка с Матю Пери.
 

По-късно Лиса Кудроу също отправи своето послание към Матю Пери. Тя написа в Instagram: "Благодаря ти, че ме накара да се смея толкова силно, че мускулите ме боляха и сълзите се стичаха по лицето ми всеки ден. Благодаря ти за отвореното ти сърце в шестстранна връзка, която изисква компромис", сподели Лиса.

Тя благодари на Матю за "многото говорене", за това че е бил на работа, когато не се е чувствал добре, но въпреки това е бил блестящ.

"Благодаря ти за най-добрите 10 години, които човек може да има. Благодаря, че ми се довери. Благодаря ти за всичко, което научих, за цялата благодат и любов. Благодаря ти за времето, което имам с теб, Матю", сподели актрисата.



На 28 октомври Матю Пери беше намерен в безсъзнание в джакузито на калифорнийската си вила от своя асистент. След пристигането на службите за спешна помощ актьорът не е могъл да бъде реанимиран.

Пери е най-известен с ролята си на Чандлър Бинг в „Приятели“ и участва във всичките 234 епизода от 10-те сезона на сериала.

Той също участва в други телевизионни предавания през годините, включително "Бевърли Хилс 90210", "Западното крило", "Смешно отделение" и "Стари приятели".