Матю Пери
Матю Пери / Getty Images
Внезапната смърт на звездата от„Приятели“ Матю Пери потресе целия свят. Световноизвестният актьор беше намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис в събота, като на мястото не са били открити следи от насилие, съобщи американската преса.

Официалната причина за смъртта му все още не е обявена. Полицията води разследване.

Матю Пери беше звезда от епохалната телевизионна комедия „Приятели“, но зад кулисите животът му бе непрестанна борба с пристрастяването към наркотици и алкохол.

Спешните медици са били повикани в дома на звездата късно в събота вечер след обаждането до 911. Те само са констатирали смъртта му.
 
Пери се е удавил във ваната си часове след игра на  пикълбол, а от аудиозаписа на диспечерите се чува как мъж казва "спасяване 23" и "удавяне". Съобщава се, че е играл два часа  пикълбол по-рано през деня, преди да изпрати асистента си по работа. Когато асистентът се върнал, открил Пери в безпомощно състояние в джакузито.

По информация на сайта TMZ, който се позовава на полицейски източници, на място са били открити антидепресанти и анксиолитици, както и лекарство за лечение на хроничен бронхит. Разследващите не са открили наркотични вещества. Малко преди смъртта си актьорът разказва, че е чист.

Само няколко дни преди смъртта си Пери е публикувал последната си снимка в Instagram. Мнозина смятат, че тя подсказва мислите, които са минавали през главата му.
 

Снимката е направена най-вероятно в същото джакузи, в което той загуби живота си.

"О, така топлата вода, въртяща се около теб, те кара да се чувстваш добре, нали? Аз съм Матман." , гласи текстът под снимката.
 


Сбогом, Чандлър Бинг: Матю Пери издъхна на 54 години!

Разследващите органи все още се колебаят относно причините за смъртта на Матю Пери. Очаква съдебният лекар на окръг Лос Анджелис да извърши аутопсия.