Матю Пери - любимият на поколения малки и големи фенове по света „Приятел“ - си отиде без време и хвърли в огромна мъка всички.

Той почина само на 54 години и бе открит мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис.

За момента нито един от останалите „Приятели“ не е реагирал на огромната загуба и всички са затаили дъх кога и как точно ще се случи това, но стотици други известни личности отдадоха своята почит към актьора с различни послания, песни, инициативи и постове.

Вместо сълзи и жалейки социалните мрежи Фейсбук, Инстаграм и Туитър бяха залети от хиляди видеа с любими моменти от сериала, усмихнати колажи, щастливи снимки, забавни реплики и видеа. Сякаш именно заради това, че личността на актьора беше именно такава. 

През 2015 г. Матю Пери сподели защо "Приятели" е най-щастливото време в живота му и сега феновете си припомниха: 



Хората често споделят в мрежата и снимката, на която Матю и Къртни Кокс седят на една маса заедно и се смеят.

Много се говореше през годините имали ли са връзка, мимолетен флирт в сериала ли е било или просто нещо неизживяно, но той споделя: “Разбрах защо съм забавен в "Приятели"... Защото аз просто се фуках пред нея! Тя е много красива и просто исках да я разсмивам цял ден”. 



В социалните мрежи се появиха дори тъжни версии на любимата на всички песен от "Приятели" на The Rembrandts - I'll be there for you: 



А любимите моменти от филма, на които са Чандлър и Джоуи, буквално разтапят сърцата на всички: 







Той винаги разсмиваше всички около себе си, така ще го запомнят и неговите приятели, и неговите колеги, и неговите фенове. 





"Благодарим ти за смеха", "Завинаги наш приятел", "Ще ни липсват шегите ти", "Сякаш загубих най-добрия си приятел" съпътстваха красивите колажи, посветени на Матю Пери. 




 

Сбогом и от нас, Чандлър, завинаги ще останеш и наш любим приятел 💔