/ / iStock/Getty Images
Американски лекарски телевизионни сериали като "Анатомията на Грей" даряват медицинските маски, ръкавици и престилки, които ползват в снимките си на здравни работници, които спешно се нуждаят от тях в борбата за овладяването на епидемията от новия коронавирус, предаде Франс прес.

"Анатомията на Грей", който тръгна по Ей Би Си преди 15 години, "има налични запаси от маски и ръкавици, които сме започнали да раздаваме", съобщи изпълнителната продуцентка на сериала Криста Върноф.

Сериалът "Станция 19", който протича в пожарна, е доставил около 300 защитни маски на пожарникари от канадския щат Онтарио, след като научили, че те изпитват недостиг от тях и са принудени да ги ползват многократно.

Друг лекарски сериал на Ей Би Си, "Добрият доктор", който се снима във Ванкувър, е дарил на града стотици маски, престилки и непроницаеми облекла.

Болницата "Грейди мемориъл" в Атланта пък е получила защитни принадлежности от лекарския сериал "Специализантът" на Фокс в момент, когато нейните запаси са били тревожно намалели.
БТА