Кърджалийският МиГ-21 полетя заедно с мечтите на децата на Кърджали
Кърджалийският МиГ-21 полетя заедно с мечтите на децата на Кърджали / снимка: DarikNews.bg, Дарик Кърджали

Стотици деца на Кърджали, както и техните родители, седнаха в кабината на бойния МиГ-21, „приземил" се през лятото на една от поляните на парк „Простор". Букет от балони с написани върху им детски мечти и послания полетяха в небето над Кърджали и така сякаш се материализира мечтата за полет на малки, по-големи и пораснали деца.

С това бе открита официално новата атракция за Кърджали и гостите му, а именно - военният изтребител, прорязващ небесната шир до 2012 година, а сега заслужено „пенсиониран" и на военен език казано - минал в резерва.

В детския празник, освен децата, участваха кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и неговият екип. Тук бе и пилотът на МиГ-ове Стефан Стефанов, обучил стотици пилоти във ВВУ в Долна Митрополия.

А успешно водещ на детския празник, озаглавен „Мечта за полет", отново бе клоунът Роко-Коко. Самият той обясни защо се казва точно така - защото майка му искала да се казва Роко, а баща му - Коко. Та накрая станал Роко-Коко.

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис благодари на всички, които са спомогнали Кърджали да се сдобие и със самолет, след като вече има железница и артилерийско оръдие в парк „Арпезос-Север". А това са Министерството на отбраната, експертите в общинската администрация, ръководството на поделението в Граф Игнатиево.

„Отне ми повече от 5 години, за да докарам този самолет тук, за всички които обичат самолетите, небето, летенето, висините и за всички, които обичат Свободата. Този самолет е тук, защото той е част от нашата най-нова история. Сигурен съм ,че този самолет ще бъде причината да се сбъднат мечтите на най-малките и много от тях и след пилота Стефан Стефанов, ще станат пилоти". Това пожела на децата на Кърджали кметът инж. Хасан Азис при откриването на атракцията, а малко след това наложи върху главата си пилотския шлем и седна в кабината на самолета.

Други новини от Кърджали