Край на шоуто Следващият топмодел на Америка
Край на шоуто Следващият топмодел на Америка / снимка: Guliver/Getty Images

Дългогодишното риалити шоу "Следващият топмодел на Америка" на Тайра Банкс приключва с настоящия си 22-и сезон, съобщи Контактмюзик, позовавайки се на телевизия CW, която излъчва риалити формата от 2006 г. Финалът на поредицата ще бъде на 4 декември.

Създателката на хитовото шоу, манекенката, актриса, певица, телевизионна водеща и продуцентка Тайра Банкс, също е потвърдила новината на страницата си в Инстаграм.

"Наистина вярвам, че решението да приключим с шоуто е правилно. Много се гордея с това, което постигна "Следващият топмодел на Америка" - даде по-широка представа на публиката за красотата и повдигна пред хората булото на модния свят. Нямах представа, че скромната ми идея ще се превърне в толкова мащабен проект, още по-малко, че ще изкараме 22 сезона", споделя 41-годишната Банкс.

Премиерата на риалити формата "Следващият топмодел на Америка" е през 2003 г. От 2006 г. шоуто се излъчва от телевизия CW. През годините съдии в него са били звезди на модните подиуми от ранга на Джанис Дикинсън, Туиги, Паулина Порижкова, Кимора Лий Симънс. Поредицата е излъчвана в над 170 страни по света и е допринесла за старта на кариерата на модели като Ейдриън Къри, Лиза Д'Амато, Ким Столц.

Източник: БТА