/ Gulliver/Getty Images
Двойката продължава да изпълнява ангажиментите си
Британският престолонаследник принц Чарлз и съпругата му, херцогинята на Корнуол Камила, са обещали, че няма да позволят на коронавируса да попречи на изпълнението на кралските им задължения, пише в. „Дейли стар“.

По план предстои височайшата двойка да предприеме 10-дневна обиколка, включваща посещения на засегнати от вируса места, сред които Босна и Херцеговина и Йордания.

Gulliver/Getty Images

Принц Чарлз ще посети балканската страна, която потвърди пет случая на болестта COVID-19, на 17 и 18 март. Между 18 и 21 март британският престолонаследник ще бъде в Кипър, където потвърдените случаи са два. За първото посещение в страната след визитата на кралица Елизабет Втора през 1993 г. към принц Чарлз ще се присъедини херцогинята на Корнуол Камила.

Кралското семейство за последно заедно (ГАЛЕРИЯ)

Между 21 и 25 март престолонаследникът и съпругата му ще посетят Хашемитското кралство Йордания, където в края на миналата седмица беше регистриран първият случай на зараза с коронавируса.

Gulliver/Getty Images

Правителствени лица обсъждат как най-добре да предпазят кралското семейство от потенциалната опасност. Кралица Елизабет също не се е отказала от организацията на градински партита през месец май, когато се очаква пикът на вируса.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА