Рики Джървейс
Рики Джървейс / Gulliver/Getty Images
Водещият на церемонията по раздаването на наградите "Златен глобус" Рики Джървейс остана верен на себе си, като взе на подбив знаменитостите и филмовата индустрия, съобщават световните агенции.

Той пусна сатиричните си стрели срещу големите компании, като Епъл, Амазон и Дисни, които чрез свои продукции ни изнасят уроци по морал, а в същото време използват робски нископлатен труд в Китай. В същото време холивудските звезди лицемерно си затварят очи пред този факт.

Смели цветове и дълбоки деколтета на Златните глобуси (ГАЛЕРИЯ)

"Ако утре ИДИЛ открие стрийминг портал, мнозина от вас биха се обърнали към своите агенти, за да се включат!", пошегува се Джървейс.

С острия си език водещият предупреди наградените да не използват гала вечерта като платформа за политически изяви:

"Вие нямате право да назидавате публиката за нищо. Не знаете нищо за реалния свят! Повечето от вас са посещавали училище дори по-малко от Грета Тунберг. При получаване на наградата просто благодарете на агента си и на Господ и се изнасяйте!"

Големите победители на наградите „Златен глобус“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Относно склонността на Леонардо ди Каприо да излиза с момичета, два пъти по-малки от него, Джървейс се пошегува:

"Докато Лео гледаше 3-часовата премиера с негово участие в "Имало едно време в Холивуд", към края на прожекцията се оказа, че неговата нова приятелка е вече прекалено стара за него!"

Истории от реалния живот превзеха Златните глобуси
 
БТА