Instagram "почерня". Сигурно и на вас ви е направило впечатление - публикувани изображения единствено от черен цвят в социалната мрежа. Това се случи в знак на съпричастност с борбата за равни права на чернокожите по цял свят, макар че протестите тръгнаха от САЩ след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд.

Тези публикации в черно само за 2 юни бяха близо 30 млн. и то само в Instagram. Със сигурност много ваши приятели са се присъединили към тази вълна от съпричастност, но сред заявилите своята позиция на подкрепа бяха и много популярни българи, макар и тяхната позиция да не беше еднозначно приета. Вижте кои са те в канала "VIP Virals" във vbox7:

Николета Лозанова

Моделката написа, че винаги и завинаги "черните животи имат значение". Някои нейни последователи я обвиниха, че е яхнала вълната, а други - че всички животи на всички хора са от значение. Разбира се много хора я подкрепиха, като сред тях беше и изпълнителят Вензи.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Weekend shades #augustethelabel

A post shared by N (@nikoleta_lozanova) on


Дара

Певицата сложи само популярния хаштаг за кампанията, Вензи подкрепи и нея, но не липсваха и шеги. "Затворете си очите, за да го видите на цял екран", написа някой.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👀

A post shared by DARA (@darnadude) on


Мария Илиева

Певицата призовава да помогнем на света да оздравее, като помогнем за равноправието. Последователи на певицата ѝ напомниха, че на 2 юни се почита паметта на Ботев и загиналите за свободата. Тя пък им отвърна, че едното не пречи на другото.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пътувам за Велинград, довечера посрещам Новата година с гостите на х-л Бор и х-л Свети Спас! Очаквам ви!❤️ Междувременно реших да запечатам последния си ден от 2019 в снимка и да я споделя с вас. Така изглеждам аз на прага на 2020 - щастлива, удовлетворена, благодарна и изпълнена с очакване за най-добрата година в живота ми! Весело посрещане, мили хора! Благословени, здрави и много щастливи да сте! #happynewyear #2020 #thebestisyettocome #ilovemylife #myfansarethebest @opticlasa #guccisunglasses

A post shared by 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕒 𝕚𝕝𝕚𝕖𝕧𝕒 (@maria_ilieva_official) on


Нина Добрев

Актрисата написа, че разбира, но и никога няма да разбере. Но подкрепя равенството.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💖❤️🧡💛💚💙💜‼️

A post shared by Nina Dobrev (@nina) on


Емил Конрад

Инфлуенсърът се присъедини към инициативата без много думи. В story-та той публикува и мисли да водачи на протестите в САЩ.