/ Gulliver/Getty Images
Официалното име на херцогинята на Съсекс е Рейчъл Меган Маркъл, а Хари е Хенри Чарлз Албърт Дейвид. С Хенри (Хари) всичко е ясно: дългогодишна кралска традиция е да се наричат мъже с това име Хари. Не е ясно с Рейчъл. Толкова ли не й харесва името, че си избира друго? Или десетина момичета от нейния клас се казват така?

Меган не крие особено, че официалното й име е Рейчъл. В по-ранни интервюта херцогинята отбелязва, че името й наистина е Рейчъл.

Защо Хари и Меган избраха Санта Барбара за свой дом (СНИМКИ)

А какво мисли кралицата? Тя използва истинското пълно име на годеницата на внука си в официалното писмо за съгласие за предстоящия брак. Може би това се изисква от закона, или може би, кралицата просто няма да играе в неразбираема театрална постановка с промяна на имена.
Повечето експерти смятат това за сценично име. В края на краищата много артисти имат псевдоними и това не е необичайно. Режисьорът на филма „Хари и Меган: Кралски роман“, Менхадж Худ казва: „Името на Меган е по-сладко и запомнящо се от Рейчъл. Тя промени името си и това сработи!

Това ли е причината?

Факт е, че тя сменя името си по-рано, много преди да започне да се снима във филми. Между другото, именно Рейчъл е името на нейната героиня във „Форсмажор“, която й донесе слава. Но това е просто съвпадение, героинята на сериала не е кръстена на актрисата.

Руски хакер похитил снимки на принц Хари и Меган

Кралският експерт Лиза Райън казва, че Британската преса не е наред - това не е сценично име, а тя се е наричала така от детството. Журналистката Рейчъл Хендлер, се опитва да разбере кога се е променила името.
Тя се свързва, например, с един от преподавателите в Северозападния университет, Коултър Бамб. Преподавателят я уверява, че всички познават момичето като Меган. В моята памет Мег винаги е била Меган Маркъл, а не Рейчъл. Не знам как се е казвала в гимназията, но тя винаги беше Меган в Северозападния университет, твърди Бамб.

И така, кога Меган променя името си?

Най-удивителното е, че никой не помни точно кога се е случило. Трима души може би могат да хвърлят светлина върху това: самата херцогиня, Томас и Дория. И тримата мълчат.

Меган Маркъл загуби делото срещу британски таблоид

В спомените на самата херцогиня имаше история как още като тийнейджър е помогнала на баща си да работи на снимачната площадка. Още тогава според нея той се обръща към нея като „Мег“.

Журналистката е потърсила подробности и в гимназията. Мария Полия, учител в частно католическо момичешко училище в Лос Анджелис, казва, че по онова време нейното име е Рейчъл. Меган е средното й име.

Изглежда, че всичко е ясно. Била е Рейчъл в училище и Меган в университета. Тя влиза, така да се каже, в зрялата си възраст с всичко ново – училище, приятели, име… И ето отново разминаване! Във видеото, в което тя говори като тийнейджър за първата си феминистка проява и пише писмо до Procter and Gamble, се подписва като Меган. И по това време тя все още не е учи в Северозападния университет.

Бащата на Меган Маркъл критикува дъщеря си

Това писмо може да бъде намерена в Интернет. Но дори и ако тази извадка е по-късна, писмото се появява в самото рекламно видео с участието на Маркъл. С невъоръжено око се вижда, че момичето държи писмо, подписано от „Меган Маркъл“.
Какъв извод прави журналистът от това? Най-вероятно официалното име на момичето в началното училище е било Рейчъл, но семейството й често я наричало „Мег“. Това изиграва роля и в университета Рейчъл се превърна в Меган. И няма друга причина. Но може би има, а ние просто не знаем за това?

Оказва се, че в Америка тази ситуация не е рядкост. Да изоставят първото и вземат второто си име е характерно за Пол Маккартни (Джеймс Пол Маккартни), Силвестър Сталоун (Майкъл Силвестър Сталоун), Рийз Уидърспун (Лора Жан Рийз Уидърспун), Брад Пит (Уилям Брадли Пит) и други. И така, от детството Меган знаеше с кого да се сравнява.
БГНЕС