Китаристът на Куийн издава книга
Китаристът на Куийн издава книга / netinfo

Браян Мей, китарист на легендарната британска банда Куийн, ще бъде вече известен и като пикател. Книгата "Големият взрив! Пълната история на Вселената" е представена в Лондон. Тя е написана от Браян Мей в съавторство със сър Патрик Муур и Крис Линтът - водещи на популярното телевизионно предаване на Би Би Си за астрономия - "Нощното небе".

Тримата проследяват развитието на вселената в продължение на близо 14 милиарда години. Книгата обяснява как са били образувани първите звезди, планети и галактики и как вселената се е разширила толкова много, че вече не може да бъде обхваната дори от телескопи, които "виждат" на стотици милиарди километри. Увлечението на Браян Мей по звездите не е изненада за онези, които знаят, че преди да основе Куийн в началото на 70-те, той е бил студент по астрономия.

Рокгрупата се разпадна след смъртта на певеца Фреди Мъркюри, който почина от СПИН през 1991 год. Оттогава насам Браян Мей издаде два самостоятелни албума и реформира Куийн за световно турне през 2005, но в интервюта нееднократно заявяваше, че иска да се върне към "първата си любов" - астрономията. През 2002 год. той бе обявен за доктор на науките от университета в графство Хертфърдшър. /БГНЕС/