32-годишната жителка на канадския град Ниагара Фолс в провинция Онтарио, похарчи над 4000 канадски долара за мебели за своите котки, съобщи Talker.

Амбър Шрам монтира стени за катерене, люлки, въжен мост, растения и други в и около къщата. В близост до сградата има голяма клетка, която позволява на нейния 6-годишен бенгалски котарак Джейк и 2-годишната бенгалска котка Джуно да излизат безопасно навън.

Според Шрам всичко започва с купуването на няколко артикули за котките, но след няколко години те имат собствено пространство, пълно с различни неща. „Имаше няколко артикули, които не харесваха наистина, така че ги продадох и потърсих това, което харесват. На всеки няколко месеца купувам нещо ново за котките, така че през последните няколко години стаите им наистина се превърнаха в нещо специално “, казва австралиецът.

Шрам каза, че Джейк обичал да бяга от вкъщи и да се разхожда по улиците, но сега му харесва да диша чист въздух, когато е в просторната си клетка. Жената, която говори за живота си в социалните мрежи, многократно се сблъсква с осъждане от страна на потребителите. Мнозина я обвиниха, че държи домашни любимци заключени. Домакинята обаче не обръща внимание на критиките и твърди, че е инсталирала клетката за безопасността на котките.

Проучване: Обичта на стопаните окуражава котките да драскат мебелите

„Винаги ще срещам хора с различни възгледи. Много е опасно да оставяте домашни котки да се разхождат по улиците без надзор. Без значение къде живеете. Освен това котките могат да ловят птици и да намалят популацията им “, отбелязва тя.

По-рано беше съобщено за бразилската моделка модел Джу Исен Йонас, която похарчил 8800 паунда за кучето си Франсиско. Жената твърди, че никога не пести, когато става въпрос за храна и дрехи за кучето.

 
БГНЕС