/ iStock/Getty Images
Огромни фрески, нарисувани в снега по заснежени поля и езера в канадската провинция Онтарио, привлякоха вниманието на потребителите в социалните мрежи, след като бяха сътворени със снегоходки, предаде Франс прес.

Автор на мащабните снежни рисунки е канадски пенсионер, който търси спасение от изолацията заради коронавируса. Ким Асмусен е бивш директор на училище. Той се вдъхновил от "снежното изкуство със снегоходки" на първопроходеца в жанра Саймън Бек в парка на Банф в западната част на Канада.

Шестдесет и две годишният ентусиаст решил да се пробва в новото начинание и си дал сметка колко е трудно да рисуваш в снега. "Трябва ти добра техника, защото веднъж след като си оставил следа в снега, е просто невъзможно да я изтриеш!".



Отначало той начертава шестоъгълник, квадрат или триъгълник, след това прокарва линии или кръгове, които ги пресичат. Странният художник използва приложения за рисуване и специализирани сайтове, за да открие най-добрите локации. Когато пристигне на терен, Ким Асмусен използва компас, канапи, колчета и ползва помощта на приятели, които също са екипирани със снегоходки. Пристъпва се към утъпкването на снега по строга схема, за да се получат шеметни геометрични форми. Всяка снежна творба отнема от няколко часа до няколко дни, за да бъде завършена.

Откакто се е впуснал в новото си начинание през миналата година, Ким Асмусен е сътворил двайсетина фрески по полята и езерата край родния си град Шрайбър на около 1200 километра северозападно от Торонто. Най-голямото му произведение засега е с дължина 400 метра.
Преди да е паднал следващият сняг, творецът заснема своите рисунки с камера и дрон.
БТА