Тайлър Оливиера получи остра критика, след като качи видео, в което се вижда как изхвърля рула с 1 000 000 хартиени кърпи за ръце в басейн. Целта му бе да види дали хартията ще абсорбира водата. Вижте в канала "Скандално" във vbox7:

Опитът му бе неуспешен, но още по-нежелана бе реакцията на хората, които са гледали видеото му.

То е видяно над 300 хиляди пъти, а коментарите са предимно негативни.
 
„Не мога да повярвам колко дървета бяха напразно изхабени за това видео“, пише разгневен потребител.

Как можете да получите повече популярност в Instagram? (ВИДЕО)

След като видеото предизвика негативна оценка сред потребителите на YouTube, Тайлър опита да се защити: „Ако трябва да бъда честен, идеята ми беше много лоша. Не помислих за последствията. След като видеото ми обиколи новинарските сайтове, осъзнах, че заслужавам критиката. Искам да извлека нещо позитивно от този случай, затова дарявам $1000 на австралийския Червен кръст“.
 
Проучване на Американска агенция за опазване на околната среда от 2015 г. сочи, че американците генерират 3.3 млрд. килограма хартиени отпадъци от хартиени кърпи, тоалетна хартия и салфетки. Въпреки че много производители на хартиени кърпи използват рециклирана хартия, проучване от 2011 г. сочи, че производството на хартиените кърпи за ръце произвежда 70% повече вредни емисии от сешоарите за ръце.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук