Инфлуенсърите стават все повече всяка година. Според данни на маркетинговата агенция MediaKix до 2020 инфлуенсър маркетинга ще печели до 10 млрд. долара на година.

Инфлуенсърите почти винаги получават безплатно продуктите, които рекламират. От такава услуга са се опитали да се възползват и британската влогърка Ел Дарби и приятелят й. Каналът "Скандално" във vbox7 разказва:

Те са изпратили писмо до ирландски хотел, в което обясняват колко последователи имат и че имат желание да разкажат във видеата си за въпросния хотел, ако им бъде позволено да останат безплатно.
 
Но реакцията на хотелиера далеч не е била желаната. Пол Стенсън, който е известен в социалните си мрежи с острия си език, публикува писмото на инфлуенсърката онлайн (скривайки името й), а след това написа: „Ако останете безплатно в замяна на рекламата, която ще ни направите, кой ще се грижи за вас? Кой ще плати на камериерките и рецепционистите? Кой ще плати електричеството и водата, които ще използвате? За щастие имаме достатъчно последователи в социалните мрежи“.

Инфлуенсъри събират пари за почивка - да работят не било вариант (ВИДЕО)

Ел Дарби реагира на коментара на Пол Стенсън и получи както положителни, така и негативни коментари. Но хотелиерът явно е получил достатъчно отрицателен отзвук, за да вземе следното решение:

„След острата критика, забранявам на всички влогъри да гостуват в хотела ни. Не съм си е представял, че отказът ми да пусна някой, без да си плаща, ще събере толкова критика.“

Това не е първият път, когато Пол Стенсън взима крайни решения заради определена група от хора. През 2015г. той забрани на всички вегани да посещават ресторанта към хотела му, защото са писали негативни коментари за предложената храна.

И още:

Инфлуенсърка стана за смях в Instagram, манипулира снимките си (ВИДЕО)

Кайли Дженър: реалити звездата, която натрупа $900 млн. от славата си (СНИМКИ)

Инфлуенсъри са готови да продадат дори и годежа си, за да привлекат последователи (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук