Холивудските актьори, станали звезди по случайност
Холивудските актьори, станали звезди по случайност / Guliver/Getty Images

Докато някои с години се борят, за да достигнат мечтаната слава, други съвсем случайно стигат върха. Има редица примери за актьори и актриси, станали известни благодарение на това, че са се намирали на точното място и в точното време...

Ето и няколко холивудски истории за случайностите:

За Еванджелин Лили често пъти се споменава, че основната причина за успеха й е ролята в популярния сериал "Изгубени" (Lost). Преди славата си тя е работила като стюардеса и съвсем случайно е била забелязана от агент на Ford Modeling докато си вървяла по улицата в канадски град.

В списъка на случайно издигналите се е и Стивън Сегал, който бил забелязан от агент за таланти по време на тренировка по айкидо.

Памела Андерсън, известна в цял свят с червения бански от „Спасители на плажа" (Baywatch) и предизвикателните снимки в Playboy, била случайно открита от агент, който я забелязал в публиката на футболен мач.

Джейсън Стейтъм също е в списъка на случайно прославилите се актьори. Преди да стане актьор, той е продавал парфюми и бижута по лондонските улици, когато съвсем случайно е забелязан от агент.

За Мерилин Монро се твърди, че е пробила в киното благодарение на това, че е била любовница на много известни мъже, включително и на Кенеди. Възход в кариерата й всъщност е появата й в списание "Янк". Тя била една от работничките във фабрика за муниции, когато фотограф я забелязва и я съветва да се пробва във филмовата индустрия заради красивото си лице.

Джони Деп пък искал да стане рок звезда, след като получил като подарък китара от майка си. Но Никълъс Кейдж го уговаря да отиде в агенция и да опита вкуса на киното. Днес той е един от най-известните актьори в Холивуд. (БГНЕС)