Майкъл Кейн
Майкъл Кейн / Getty Images
90-годишният актьор Майкъл Кейн играе главната роля в новата драма „The Great Escaper“ за ветеран от Втората световна война, който бяга от старчески дом, за да присъства на честването на Деня D във Франция. Това е истинската история на британеца Бърнард Джордан, който тайно напуска старческия си дом в Англия, за да отдаде почит на своите другари, загинали в Нормандия.

Кейн, който в момента промотира това, което според него е "може би последния му филм", разкри тайните на дълголетието си пред репортери.
 

„Това са по-младите жени, отказването от бързите храни и носенето на маратонки“, каза актьорът и добави, че хората трябва да избягват и физически наранявания, съобщава „Индипендънт“.

Кейн е женен за бившия модел Шакира Кейн от 1973 г., която е с 14 години по-млада от съпруга си. Освен това актьорът разкри, че самият той е бил военен и е служил в Изерлон, Западна Германия след Втората световна война, както и че е участвал в Корейската война.
 

„Мисля, че всеки мъж трябва да влезе в армията“, каза той. „Станах актьор едва след като напуснах армията. Служих девет години, а след това участвах във филм и казах: "Майната му!" Предпочитам филмите! Харесаха ми парите и всичко останало“, призна актьорът.
БГНЕС