Холивуд ще защитава децата на знаменитостите от набезите на папараците
Холивуд ще защитава децата на знаменитостите от набезите на папараците / снимка: Guliver/Getty Images

33-годишната актриса и майка Кристен Бел оглави набиращата сили кампания в Холивуд за защита на децата на знаменитостите от набезите на папараците и опазването на тяхното детство и личен живот от любопитството на медиите, пише АП.

Бел дава за пример неволите на Сури Круз. „Това момиченце беше преследвано от камерите още от рождението му. Тя нямаше никакъв избор, тъй като нейните родители бяха Том Круз и Кейти Холмс. А Сури не е някакъв измислен образ. Тя е реално дете, което се нуждае от защита”, категорична е Бел.

Движението й бе лансирано още през месец януари. Инициативата й „No Kids Policy” има за цел да удари жълтите издания там, където най-много може да ги заболи - при достъпа до звездите. Холивудски знаменитости вече отказват интервюта и снимки на издания, които използват материали, издебнали VIP-хлапетата без разрешението на техните родители. Подобна солидарност с кампанията вече проявиха доста холивудски прими - от Дженифър Анистън до Дженифър Лорънс, посочва БТА.

Някои медии вече поеха ангажимент да изключат от съдържанието си децата на звездите. Сред тях са „Ентъртейнмънт тунайт” и „Ю Ес уикли”. Но те отбелязват, че договорката ще бъде нарушена, ако става дума за събития, свързани с извънредни новини, в които те са замесени по една или друга причина.

Други издания категорично не подкрепят инициативата и продължават да публикуват материали за холивудски отрочета, без разрешение от родителите им. Сред тях се нареждат „Уикли мегазин”м „Лайф енд стайл”, „ОК!”, „Ин тъч”, сайтът TМ:Z.